Descoperire de cont

La ce se referă o descoperire de cont?

O descoperire de cont apare atunci când nu aveți suficienți bani în cont pentru a acoperi o tranzacție, dar banca plătește oricum tranzacția.

Descoperitul de cont curent , cunoscut și sub denumirea de credit, este o formă particulară de finanțare pe care banca o acordă la cererea clientului. Pot accesa linia de credit atât clienții privați (persoană fizică), cât și companiile (persoană juridică). În practică, banca pune la dispoziția titularului de cont o anumită sumă, adică deschide o linie de credit, care poate fi folosită total sau parțial, chiar și în absența fondurilor în cont, ori de câte ori este necesar, pentru a efectua tranzacții. precum: emiterea de cecuri, transferuri bancare și retrageri. Descoperitul de cont poate fi pe termen determinat sau pe perioadă nedeterminată. În primul caz, banca se obligă să pună la dispoziția clientului suma prestabilită pentru o anumită perioadă de timp, iar banca se poate retrage din contract doar pentru o cauză justă, acordând totuși clientului cel puțin 15 zile pentru stingerea datoriei. În al doilea caz, suma este pusă la dispoziție pentru o perioadă neprecizată și părțile se pot retrage cu un preaviz de 15 zile, cu excepția cazului în care contractul prevede acorduri diferite.
Când este convenabil să ceri un descoperit de cont curent

Care sunt costurile descoperirii de cont curent

Costurile variază de la bancă la bancă și depind de ceea ce este stipulat în contract, dar sunt încă în medie ridicate. Valoarea cheltuielilor poate varia și în funcție de tipul de client: privat sau companie. Pe lângă dobânda plătibilă calculată pe suma liniei de credit utilizate și pe durata (se iau în considerare zilele de utilizare), se prevede în mod normal un comision lunar, echivalent cu comisionul de punere la dispoziție a fondurilor, care variază în funcție de mărimea liniei de credit, și care poate fi de maximum 0,5% din suma acordată pe trimestru. Taxa trebuie plătită chiar și atunci când linia de credit nu este utilizată.


 

Oricât de mult vorbim atât de clienți privați, cât și de companii, descoperirea de cont se poate dovedi a fi un instrument foarte util pentru că, datorită sumei puse la dispoziție de bancă, evită datoriile, mai ales atunci când trebuie să infrunta cheltuieli neasteptate.dar nu ai lichiditatea necesara temporar.

Sunteți în căutarea unui împrumut?

IFN-urile sunt un loc excelent pentru a obține bani pentru nevoi urgente. Puteți fi aprobat în câteva minute.

 

 

 

Leave a Comment