Credit ipotecar

Noțiuni importante despre apartamentele prin credite ipotecare? Ce inseamna credit ipotecar?

Ca parte a contractării unui credit ipotecar, instituția de credit va solicita debitorului să ofere garanții. Dacă contribuția personală este cea principală, unele bănci pot solicita și prezența unui credit ipotecar. Această prevedere permite creditorului să se ramburseze singur în caz de neplată financiară a împrumutatului. Care sunt constrângerile sale? Cum funcționează creditul ipotecar?

În ce constă garanția ipotecară pentru un împrumut?

Ipoteca constituie un provizion atasat creditelor imobiliare ca garantie pentru creditor in cazul nerambursarii creditului de catre persoana fizica. Presupune că banca poate sechestra bunurile imobiliare ale împrumutatului pentru a se rambursa în cazul în care acesta din urmă a neîndeplinit obligația financiară. Dacă prezența ipotecii ca garanție nu este sistematică, este posibil să fii nevoit să apelezi la ea pentru a obține un împrumut.

Sechestrul imobilului de către bancă intervine în caz de neplată în termenele ratelor lunare de rambursare a creditului contractat. Instituția de credit va trimite o înștiințare împrumutatului și, în cazul în care acesta nu dă curs solicitării, va intra în posesia locuinței. Împrumutul însoțit de ipotecă este supus aplicării unor condiții speciale, atât pentru debitor cât și pentru instituția de credit.

Care sunt caracteristicile creditului ipotecar?

Creditul ipotecar rămâne un credit imobiliar clasic în ansamblu: prezența creditului ipotecar nu pune sub semnul întrebării majoritatea termenilor asociați acestuia. Este pur și simplu o garanție suplimentară care va avea ca efect facilitarea accesului la creditul dorit.

Care sunt avantajele garanției ipotecare?

Prezența unei garanții precum ipoteca liniștește instituțiile de credit; faptul de a putea proceda la sechestrul imobilului constituie un factor determinant în acordarea creditului. De fapt, accesul la creditul ipotecar este mai ușor decât obținerea unui împrumut fără această garanție. Acesta este mai ales cazul persoanelor în vârstă, pentru care băncile sunt în general reticente în a acorda credit pe termen lung, precum și pentru persoanele care nu au putut contracta un împrumut convențional.

In plus, creditul ipotecar face posibila neplata dobanzii de asigurare, prezenta ipotecii constituind o garantie suficienta pentru banci. În plus, rambursarea creditului ipotecar se poate face „in fine”; aceasta înseamnă că împrumutatul va rambursa doar dobânda împrumutului pe termen (pe o perioadă de maximum 15 ani). El poate începe apoi să amortizeze împrumutul la sfârșitul creditului alocat.


Cât durează ipoteca pentru un împrumut?

Garanția prezentă în exercitarea unui credit ipotecar este aplicabilă pe toată durata creditului acordat . Aceasta înseamnă că instituția de credit poate proceda la sechestrul bunului chiar și la câteva luni de la data limită a rambursărilor. Termenul ipotecii curge chiar și la un an de la încheierea efectivă a rambursării capitalului restant.

Leave a Comment