Noi companii de imprumut rapid- Ce IFN-uri să alegi în România?
IFN înseamnă Instituție Financiară nebancară, care este o instituție implicată în furnizarea de servicii financiare. Activitățile lor includ împrumuturi și avansuri, achiziționarea de acțiuni, acțiuni, datorii etc., fonduri chit și leasing. Exemple de aceste firme includ fonduri de bani, case de amanet, emitenți de cecuri de casierie, locații de blocare a cecurilor, împrumuturi la zi de plată, schimburi valutare și firme care furnizează microcredite. IFN-urile sunt înregistrate legal.
O companie financiară non-bancară este o companie care servește drept sprijin pentru economie prin împrumuturi debitorilor. Sectorul IFN crește în detrimentul băncilor din India, care sunt afectate de credite neperformante și de profitabilitate slabă. Au trecut vremurile în care obișnuiești să stai la coadă pentru a obține împrumuturi de la bănci. Apariția companiilor financiare non-bancare face mai ușor pentru oamenii de rând să beneficieze de facilitatea de împrumut.
La ce se referă accesarea unui IFN?
IFN sunt mai profitabile decât băncile din cauza costurilor mai mici. Acest lucru ajută la acordarea de împrumuturi mai ieftine clienților. De asemenea, este mai ușor să obțineți un împrumut de la un IFN, deoarece băncile au reglementări stricte și documente greoaie. Deoarece nevoia de finanțare crește pe zi ce trece, băncile singure nu pot face față cererii în creștere. Astfel, IFN-urile oferă finanțare atât sectorului public, cât și celui privat.
Băncile pun multă întindere pe scorul de credit al unei persoane; prin urmare, dacă scorul de credit este scăzut, împrumutatului i se refuză finanțele.
Un alt punct cheie este că, în timp ce calculează suma împrumutului asupra unei proprietăți în timpul calculului, acestea iau în considerare taxele statutare, cum ar fi taxa de timbru și alte înrolări. Dar nu același lucru se întâmplă în cazul băncilor.
Prin urmare, se poate rezuma că instituția financiară nebancară este o opțiune fără probleme pentru a beneficia de un împrumut rapid.
Cu o mulțime de avantaje ale IFN față de bănci, oamenii aleg IFN mai des. IFN nu poate accepta depozite la vedere, dar pot face investiții și pot acorda împrumuturi. Chiar dacă băncile sunt mai reglementate cu reguli clare și au o rată mai mică a dobânzii, debitorii preferă IFN -urile decât băncile, deoarece băncile au reguli și reglementări stricte. Mai mult, au nevoie de mai mult timp pentru aprobarea sau sancționarea unui împrumut. Pe de altă parte, IFN-urile sunt rapide și plătesc împrumutul în cel mai scurt timp. Deși rata dobânzii este mare, totuși oamenii preferă IFN din cauza procedurilor mai puțin complicate.
Facilitatea de procesare a creditelor IFN este mai rapidă decât cea oferită de majoritatea băncilor. Băncile sunt mai stricte când vine vorba de acordarea de împrumuturi. Au documente lungi cu eligibilitate și cerințe stricte.
Accesibilitatea ușoară și acoperirea la distanță fac ca IFN să fie opțiunea cea mai optată pentru debitori în comparație cu bănci.