Institutiile de credit

Institutiile de credit in Romania. Diferențele dintre creditele IFN și cele bancare

Persoanele au posibilitatea de a apela fie la instituții bancare sau la instituții financiar nebancare (IFN), ambele punând la dispoziție credite de numeroase tipuri. Foarte des, atunci când solicitați un împrumut, ne întrebăm dacă este mai bine să contactați o bancă sau o companie financiară. Există diferențe uriașe între cele două. În primul rând, băncile sunt obligate să aibă un birou, în timp ce companiile financiare nu au această constrângere. Acestea diferă nu numai în ceea ce privește serviciile furnizate, ci în mod specific și împrumuturile oferite de bănci sunt diferite de cele oferite de instituțiile financiare. Dar să mergem pas cu pas, să explicăm ce se înțelege prin bancă și ce se înțelege prin IFN.

Instituții bancare: definiții și caracteristici principale

Banca este o instituție financiară bancară, care folosește intermediari financiari. Banca poate fi o instituție publică sau privată dedicată în principal colectării de economii, dar nu numai. Acestea acordă împrumuturi, depozite, servicii de plată . O persoană care interacționează cu această realitate face acest lucru pentru a căuta comoditate economică, securitate și pentru a obține venituri. De asemenea, banca împrumută bani în funcție de suma rezervelor și de raportul dintre acestea și numerarul deținut cu aceasta.

 

Trebuie menționat faptul că în România, băncile pot avea reguli propria și condițiile de acordare a creditelor pot varia de la o instituție la alta.

Institutii financiare nebancare IFN-uri: definiții și caracteristici principale

Având în vedere cererea crescută de credite de nevoi personale și de credite pentru restanțieri, dar și alte tipuri de produse financiare, au apărut IFN-urile. Așadar, instituțiile financiare nebancare, care sunt foarte diferite de bănci și care au o activitate reglementata de Banca Națională a României, desfășoară activități de creditare cu titlu profesional, conform legii în vigoare.

Institutii financiare nebancare care acorda credite

În ceea ce privește creditul acordat de IFN-uri, acesta este similar cu creditul clasic, dar diferă suma pe care oamenii o pot accesa. În general contantăm IFN-urile pentru sume mult mai mici în comparație cu cele pe care le poți obține de la bănci. Diferența este dată de cerințele mult mai permisive pe care le impun IFN-urile, în comparatie cu toate instituțiile financiar bancare.

Care sunt diferențele esențiale dintre creditele de la IFN-uri și creditele bancare?

Pentru înțelegerea mai ușoară a diferențelor dintre creditele obținute de la un IFN și creditele pe care le putem obține de la o instituție bancară, clienții trebuie să știe că acestea rezultă, în general, din reglementările aplicabile celor două forme de instituții. De asemenea, sunt luate în calcul și activitățile pe care acestea au capacitatea de a le desfășura.

În plus, diferențele provin și din condițiile pe care consumatorii trebuie sa le îndeplinească pentru a obține un credit. Spre exemplu, IFN-urile vor putea acorda împrumuturi rapide, însă nu vor putea atrage depozite, așa cum este posibil în cazul instituțiilor bancare și a altor tipuri de instituții de credit.


Odată cu recenta redresare a afacerilor, băncile vor percepe rate mai mari ale dobânzii la credite. Persoanele fizice care au nevoie de împrumuturi se pot adresa fie instituțiilor bancare, fie instituțiilor financiare nebancare (IFN), ambele oferind împrumuturi de mai multe tipuri. Nu mai trebuie să așteptați săptămâni sau luni pentru a vă fi aprobat împrumutul. Este rapid, ușor și convenabil.

 

 

 

 

 

Leave a Comment