Ofer bani imprumut prin notar

Alege contract de bani imprumut prin notar – instrument legal

Un contract de împrumut este un acord informal care poate fi încheiat în scris sau prin predarea efectivă a sumei de bani care face obiectul contractului. Este extrem de important ca contractul de împrumut să cuprindă o clauză neechivocă de transfer al sumei împrumutului, dacă aceasta este plătită înainte sau în timpul încheierii contractului. La transferul sumei la un moment ulterior, este important să se elibereze un document scris care să ateste această tranzacție.

Desigur. Formalizarea unui credit se poate face prin act public. Atunci când se oficializează, trebuie clarificate următoarele puncte: locul și data acordării; datele de identificare ale creditorului (creditorului) și împrumutatului (debitorului); scopul, suma și forma de livrare a banilor împrumutați; termenul de amortizare și rambursare și dobândă.

Împrumut nebancar prin notar

Trebuie să se știe că legea IRPF stabilește în legătură cu împrumuturile între persoane fizice o prezumție că acestea sunt plătite, deși există dovezi contrare. De asemenea, este convenabil să convingi ce se va întâmpla dacă există o întârziere în orice plată. Și, dacă se întâmplă acest lucru, dacă s-ar acumula dobândă pentru întârziere. Și este chiar convenabil să se stabilească care instanțe vor fi competente în caz de neconcordanțe.

Care este contractul de împrumut între persoane fizice?

Împrumutul între persoane fizice este un tip de contract prin care o persoană fizică împrumută bani altuia, stabilind anumite condiții. Conditiile pot fi, durata creditului, cand trebuie rambursat si daca va exista vreun fel de dobanda. Lucrul special la acest contract este că creditorul în acest caz nu este o bancă sau o instituție financiară, ci o persoană fizică.

Cum se obține un bani imprumut prin notar?

Legea nu prevede o modalitate de documentare a contractului de împrumut între persoane fizice, așa că ar fi suficient să se redacteze un document privat în care să se precizeze identitatea împrumutătorului și a împrumutatului, condițiile împrumutului, data și locul, suma de împrumutat, durata împrumutului și dacă se va aplica sau nu dobândă. Dar pentru o mai mare securitate juridică pentru părți, idealul este documentarea acestuia în fața unui notar.


Intocmirea contractului se poate face de catre un avocat si pentru o mai mare siguranta se poate acorda in fata notarului. Este necesar în momentul în care două persoane vor să se împrumute reciproc bani și astfel să ofere mai multă siguranță juridică îndatoririlor, drepturilor și obligațiilor părților. Ca în cazul tuturor contractelor, este important să înțelegeți termenii și condițiile înainte de a semna pe linia punctată.

Există o serie de tipuri diferite de acorduri de împrumut – unele sunt limitate la anumite industrii, în timp ce altele sunt disponibile pentru oricine. Fiecare acord este adaptat la nevoile creditorului și ale împrumutatului.

 

 

 

Leave a Comment