Dobânzi depozite

Dobânzi depozite – informatii utile

Depozitele bancare sunt o formă de investiție ce îți asigură stabilitate și siguranță. Atât depozitul bancar, cât și contul de economii sunt mijloace prin care poți să economisești prin depunerea unei sume de bani lunar în contul băncii și prin obținerea unei dobânzi din partea acesteia. Chiar dacă pentru mulți diferența dintre acestea două nu este foarte clară, vom explica particulariățile fiecăreia în parte, care te pot ajuta să alegi varianta cea mai potrivită și adaptată scopului tău.

Depozitul bancar este de fapt o formă de a investi și păstra bani pentru care vei primi o dobândă. Pe o anumită perioadă de timp stabilită, ce poate fi întinsă pe zile sau chiar ani, vei depune o sumă de bani lunar pentru care banca va plăti o dobândă. În funcție de fiecare bancă, vor fi anumite condiții, precum suma minimă de depunere, existența unui cont curent sau comisioanele percepute pentru diverse operații privitoare la aceste fonduri economisite.

Contul de economii este întins pe o perioadă nedeterminată și este foarte flexibil. Poți depune și retrage banii în orice perioadă a lunii iar aceste conturi de economii nu au o scadență.

De ce să alegi un depozit bancar?

Poate unul din cel mai important criteriu când vine vorba despre depozite bancare este reprezentat de dobânda care în funcție de ceea ce alegi va fi diferită. În general, depozitele bancare au o dobândă fixă și vei primi o anumită valoare care rămâne constantă pe întreaga perioadă a depozitului bancar, așa că încă de la început, vei ști cât vei primi de la bancă. De asemenea dobânda este mai mare decât în cazul contului de economii, și din acest punct de vedere este ideal de ales depozitul bancar mai ales dacă dispui de o sumă de bani ce nu îți trebuie urgent.

Dacă dorești să te bucuri de o dobândă de până la 4,2% la noi în România, trebuie să știi cu depozitele bancare îți oferă siguranța și metodele de care ai nevoie.


Însă, dacă dorești să retragi banii înainte de data scadentă, trebuie să ai în vedere că vei pierde dobânda. De aceea este important să depui doar banii de care ești convins că nu îi vei folosi în următoarea perioadă.

 

 

 

 

 

Leave a Comment