Calculator credit

Ce este calculator credit?

Atunci când te gândești serios la un împrumut este foarte important ca înainte să te gândești foarte bine la toate costurile ce vor veni odată cu acesta și mai ales la felul cum se împart ratele. Din diferite motive, oricine poate avea nevoie de un credit și este important ca toate costurile acestui credit să fie cunoscute în avans. La fel de important înainte chiar de a accesa orice produs sau serviciu financiar este să te poți folosi de un calcul de credit.

Calculator rate credit – Elemente ce influențează cantitatea unui credit

Unele credite se vor acorda foarte sau destul de ușor, dar înainte de a aplica pentru un credit, asigură-te că poți lua în considerare toți factorii care influențează suma totală pe care vei fi nevoit să o înapoiezi și costul total al împrumutului. Dintre cei mai importanți factori, putem socoti doi ca fiind absolut esențiali : Primul este dobânda sau mai bine zis rata la care vei plăti acea dobândă. Acest lucru este esențial deoarece reprezintă costul suplimentar al creditului, suma plătită în plus pe o anumită perioadă după ce te vei folosi de acea sumă de bani. Al doilea factor care trebuie absolut neapărat luat în calcul este maturitatea creditului, care se mai numește și scadență finală. Acest termen face întotdeauna referire la data scadentă a creditului, adică data exactă până la care creditul trebuie achitat în întregime. Este de înțeles de ce acești doi factori influențează atât suma finală cât și durata creditului în mod direct.

Sunt și alte costuri care sunt de luat în calcul la un credit în afară de rata dobânzii ? Desigur că da. De cele mai multe ori, atunci când ne interesăm de acordarea unui credit, căutăm varianta cu cea mai mică rată a dobânzii, având iluzia că întregul cost al creditului va fi mai mic. De fapt, pe lângă ceea ce ni și spune și ni se arată direct, vor mai fi și alte comisioane și taxe ce trebuiesc plătite, atribuite în mod legal creditului iar acestea vor ridica semnificativ valoarea creditului și vom plăti o rată mai mare decât ne-am fi așteptat. Pentru a înțelege mai bine, vom denumi câteva dintre aceste costuri suplimentare de care te faci responsabil la acceptarea unei oferte de creditare :

– taxă de analiză dosar
– comision de administrare
– comision de procesare
– comision de închidere dosar
– cost pentru interogarea biroului de credite
– comision de risc
– comision de asigurare de viață sau de șomaj

Acestea sunt taxele obișnuite ce pot interveni, dar sunt și altele care pot fi adăugate în această listă, în funcție de firma de creditare, de aceeași trebuie să fii foarte atent la semnarea unui contract de creditare iar orice sumă, oricât de neimportantă poate părea, să fie reclamată mai ales atunci când se adaugă în mod abuziv. Totodată, pentru a face un calcul cât mai corect cu privire la suma totală pe care o să o plătești, trebuiesc luate și aceste comisioane în considerare.


Calculator imprumut

De aceea, atunci când folosim o funcție de calculator de creditare, trebuie să adăugăm și toate celelalte sume adiacente pe lângă valoarea dobânzii.

 

 

 

 

Leave a Comment