Credit in lei sau valuta?

Ce credit e mai potrivit – Lei sau Euro/valuta?

Când vorbim despre tipurile de credit în lei, dar și despre cele în euro trebuie să știm că ne asumăm anumite riscuri. Multe persoane simt o oarecare teamă atunci când aud despre serviciile oferite de o bancă, însă, nu ar trebui. Instituțiile bancare ne oferă avantaje diverse, dar și beneficia dacă știm să apelăm la aceasta într-un mod corect. Dacă nu ai avut încă nevoie, există totuși posibilitatea să apară momentul în care să vrei să apelezi la un credit.

Întrebarea principală: credit obținut în lei vs. euro?

Împrumuturile obținute în RON sau valuta reprezintă caacteristica de achiziție ale tuturor persoanelor, atât fizice, cât și juridice. Instituțiile bancare au decis să creeze mai multe tipuri de împrumuturi, pentru a fi potrivite pentru orice tip de consumator.

Faptul că nu știi ce să alegi, euro sau valuta, a devenit o nelămurire și o curiozitate din ce în ce mai des întălnită. Trebuie să stabilești, prima data, în ce îți primești salariul și în general veniturile. De asemenea, trebuie să luăm în considerare avantajele și dezavantajele pe care fiecare tip de credit ni le oferă.

Împrumut în valută

credite rapide

Perioada până la începutul anului 2008 s-a observant că împrumuturile oferite în valuta au reprezentat o alegere principală din partea clienților. Acest lucru s-a întâmplat datorită cerințelor mult mai simple, favorabile și rapide în comparație cu creditele oferite în lei.
Atunci când a înceut să se simtă criza financiară prin creșterea ratelor, a condus la impunerea unor noi cerințe și au scăzut creditele în valuta din sucursalele românești. În acest mod instituțiile bancare au ales să reconfigureze interesele pentru promovarea și oferirea creditelor în lei.

Unul dintre dezavantaje atunci când ne referim la creditele oferite în valuta este că acestea sunt predispose la schimbări majore din cauza schimbului cursului valutar. Creditele pot deveni foarte costisitoare. Trebuie să știi că atunci când salariul tău este în lei, dar ratele le plătești în valuta, în momentul în care euro va crește, automat va crește și rata ta lunară.

De asemenea, deprecierea și scăderea monedei national reprezintă un punct slab în momentul în care un client are un împrumut în valuta. Pe de altă parte, creditele în RON îți oferă mai multă siguranță.

Un alt punct minus al împrumuturilor în euro este reprezentat de faptul că nu toate instituțiile bancare oferă acest tip de credit și aleg să ofere doar împrumuturi în lei.


Credit oferit în RON

Împrumuturile în lei au puterea de a oferi o siguranță lunară, având în vedere că nu depinzi de cursul valutar. Însă, și acest tip de credit poate prezenta câteva riscuri.

Este foarte important aspectul legat de veniturile tale și dacă acestea sunt în valuta sau lei. Este recomandat să te informezi cât mai bine posibil și să te consulți cu diferite instituții bancare până în momentul în care vei găsi una care să se potrivească nevoilor tale.

 

 

Leave a Comment