Intermediar de credite

Care este rolul unui intermediar de credite?

Statutul de intermediar în operațiuni bancare și servicii de plată guvernează două profesii: brokeri (în împrumuturi, depozite sau servicii de plată) și agenți.

Un intermediar în tranzacții bancare și servicii de plată este o persoană care desfășoară, în mod regulat, contra retribuției sau orice altă formă de avantaj economic, intermedieri în tranzacții bancare și servicii de plată sau care prestează servicii de consiliere ipotecară. Mai simplu, este deci, de exemplu, un profesionist care leagă o persoană fizică și o bancă pentru a încheia un împrumut.

Printre intermediari, însă, există 2 categorii. În primul rând, brokerul de tranzacții bancare și servicii de plată operează sub mandat de la client , și nu de la o instituție de credit sau de plată. Astfel, aceștia nu sunt obligați contractual să lucreze exclusiv cu o instituție de credit sau de plată.

Apoi sunt proxy-urile, al căror statut variază în funcție de exclusivitatea mandatului său. Agentul exclusiv operează în numele unei instituții de credit sau de plată și este, după cum sugerează și numele său, obligat să lucreze exclusiv cu un singur principal. În schimb, agentului neexclusiv i se pot emite mai multe mandate de la diferite unități. In fine, agentul de intermediar exercita in virtutea unuia sau mai multor mandate din celelalte 3 categorii.

Aceeași persoană poate combina exercitarea activității în mai multe dintre aceste 4 categorii numai pentru realizarea sau furnizarea de operațiuni bancare de natură diferită. Operațiunile de servicii bancare și de plată sunt primirea de fonduri de la public (pentru efectuarea de depozite sau investiții), operațiuni de credit (credit de consum, consolidare de credit, credit imobiliar sau credit ipotecar pe viață) și servicii de plată a băncilor.

Un broker de finanțare imobiliară este un intermediar între o bancă și o persoană fizică care solicită o ipotecă pentru a finanța achiziția proprietății sale. Lucrează cu mai mulți creditori și îți permite să obții condițiile optime pentru ipoteca ta. Brokerul ipotecar este plătit numai dacă împrumutul dumneavoastră este realizat.

Expert în credit imobiliar, brokerul acționează ca intermediar între dumneavoastră, cumpărător și bancă. Întrucât are o rețea vastă de parteneri bancari, brokerul este un adevărat intermediar în operațiunile bancare.

Rolul lui este de a negocia cele mai bune tarife pentru tine, dar nu numai: va gasi si cele mai avantajoase conditii de finantare pentru realizarea proiectului tau.

Concret, obiectivul său este să analizeze și să compare toate ofertele de credit ipotecar de la bănci, pentru a-ți găsi cea mai bună propunere.

Dar de ce această relație privilegiată cu băncile? Datorita volumului de credite aduse bancilor, brokerul reuseste sa apere interesele clientilor sai, mentine astfel relatii pricepute si benefice cu partenerii sai.


De îndată ce îl întâlnești pe broker, acesta vă va studia proiectul, vă va analiza profilul și va construi un fișier optimizat pe care să îl prezentați băncii. Totul pentru a garanta că visul tău devine realitate.

Imediat ce apelezi la el, brokerul negociază direct cu partenerii săi, cea mai avantajoasă ofertă pentru tine, clientul său.

 

 

 

 

 

Leave a Comment