Bani imprumut intre persoane fizice

Obține bani cu împrumut de la o persoană fizică fara taxe in avans – Beneficii

Când ne gândim să cerem un împrumut, de obicei ne vine în minte ideea de a merge la o bancă. Problema recurgerii la finanțare bancară se numără însă printre dobânzile ridicate. Mai rău este să ceri un credit rapid, unde dobânzile pot deveni exorbitante. Față de aceste alternative găsim împrumuturi între persoane fizice.

Astfel, încercarea de a face față unor dobânzi mai mici, mersul la familie și prieteni în căutarea unui împrumut poate fi soluția. Cu toate acestea, dacă împrumutătorul dorește să obțină un anumit randament, el poate conveni cu împrumutatul asupra unei anumite dobânzi, care este de obicei mai mică decât cea a băncilor.

Contract de imprumut intre persoane fizice

În împrumuturi, fie între o bancă și o persoană fizică, fie între două persoane, încrederea va fi cheia. În ciuda încrederii, dacă atât creditorul, cât și împrumutatul caută garanții mai mari, cel mai bine este să oficializezi un contract de împrumuturi între persoane fizice.

Ce trebuie sa contina contractul de imprumut?

Ei bine, într-un contract de împrumut între persoane fizice, pentru ca acesta să fie valabil, va fi esențial să se procedeze la înregistrarea lui la Agenția Fiscală. Deși înregistrarea lui la Trezorerie este un pas necesar, nu este necesară oficializarea lui ca act public, ceea ce vă permite să evitați comisioanele notariale.

Informațiile esențiale pe care contractul trebuie să le includă vor fi numele împrumutătorului și al împrumutatului, data și locul, suma împrumutată, durata împrumutului și rata dobânzii, dacă este cazul.

Este important de precizat că vor exista diferite modele de contracte de împrumut între persoane fizice în funcție de plata dobânzii sau nu.

Motive pentru a formaliza un contract de împrumut

Dacă, în schimb, împrumutul între persoane fizice se realizează fără semnarea unui contract, pot apărea probleme.

În primul rând, creditorul poate avea probleme cu trezoreria, întrucât Agenția Fiscală îl va obliga să declare dobânda conform dobânzii legale a banilor. În cazul în care ați semnat un contract, Trezoreria nu vă va obliga să declarați dobândă la impozitul pe venitul persoanelor fizice conform ratei legale a dobânzii la bani.

Împrumut intre persoane fizice

În mod tradițional, băncile au fost entitățile însărcinate cu nevoia de finanțare, dar odată cu criza economică din ultimii ani, entitățile au înăsprit considerabil condițiile de acces la produsele lor. În zilele noastre, deși încep să se relaxeze, pentru a împrumuta bani sunt încă necesare niște garanții de plată, precum garanții cu proprietăți, venituri mari sau pe care alte persoane (garanți) le pot plăti în cazul în care titularul creditului nu are suficient capital.

Drept urmare, de câțiva ani, o veche formulă care era mai importantă cu decenii în urmă a început să se redreseze: împrumuturile între persoane fizice . Prin această modalitate de finanțare, o persoană fizică împrumută altei bani stabilind o serie de condiții, printre care se numără perioada de rambursare și rata dobânzii, dacă este cazul.


Principala diferență față de împrumuturile tradiționale este că debitorul este o persoană fizică și nu o instituție financiară. Prin urmare, ele se bazează pe încredere între ambele părți, mai ales dacă este vorba de finanțare între familie sau prieteni.

 

 

 

Leave a Comment