Credit constructie casa

Vrei să obții un credit pentru construcția casei?

Băncile pot acorda diverse tipuri de credite ipotecare, în funcție de nevoile și bonitatea clientului. Există, de exemplu, credite ipotecare care vizează finanțarea achiziției unui imobil; împrumuturi de lichiditate care vizează solicitarea unei sume de bani pentru a avea la dispoziție capital suplimentar; ipoteci subrogative; credite pentru constructii, destinate construirii sau renovarii unei case.

Credit pentru constructie casa

Creditul pentru constructii se adreseaza celor care doresc sa-si renoveze casa sau sa-si construiasca un apartament nou, dar care au nevoie de capital pentru a continua. Atât persoanele fizice, cât și companiile îl pot solicita . În comparație cu un împrumut clasic pentru locuință, cu un împrumut pentru clădiri suma de bani nu este debursată într-un singur timp, ci treptat. Banca verifică starea lucrărilor și evoluția acestora. Prima parte a sumei se acordă atunci când au fost efectuate primele lucrări, în general fundaţiile.

Credit finalizare constructie

Valoarea unui împrumut pentru clădiri nu poate depăși niciodată 80% din costul estimat al construirii sau renovării locuinței . Programul de rambursare variază în funcție de nevoile împrumutatului și poate varia de la 18 luni la 30 de ani.

Cum să construiești sau să renovezi o casă cu ipotecă

Scopul său este deja clar din nume. Un împrumut pentru clădiri este un împrumut acordat celor care au nevoie de lichidități pentru a construi o proprietate sau a renova o clădire existentă. Dincolo de construcția unei proprietăți, acest credit poate fi de fapt solicitat și de cei care intenționează să suporte o serie de cheltuieli pentru a-și adapta pereții locuinței la reglementările antiseismice, sau pentru a asigura eficiență și economii de energie.

Principala diferență, față de alte tipuri de credite ipotecare, constă în modalitatea de debursare întrucât la creditul pentru clădiri suma este amânată în rate în funcție de evoluția lucrărilor. Este o modalitate prin care banca se protejează împotriva oricărei viitoare insolvențe din partea debitorului.

Garanțiile pentru un credit pentru construcții

Față de un credit pentru locuinte, cu un credit pentru construcții nu se procedeaza in mod firesc la inregistrarea ipotecii asupra locuintei ce urmeaza a fi construita intrucat inexistenta acestuia face imposibila contractarea ipotecii.

În fapt, terenul singur nu constituie, pentru bancă, o proprietate capabilă să garanteze cuantumul sumelor vărsate sub formă de împrumut cu valoarea sa. Banca deci, in general, nu emite credite ipotecare doar pentru achizitionarea de teren, ci prefera sa finanteze, printr-un credit pentru constructii, pe cei care detin deja teren si decid sa construiasca pe acesta o proprietate rezidentiala.

Documentația

Pentru a solicita un credit pentru constructii, trebuie sa fii in posesia unei documentatii specifice. Desigur, situația se poate schimba de la o bancă la alta în ceea ce privește unele documente solicitate. În cele mai multe cazuri este întotdeauna necesară prezentarea documentației întocmite de notar, a documentelor privind ipoteca care va acționa ca garanție și a documentației de venit pentru a evita eventualele cazuri de insolvență.


Credit imobiliar pentru constructie casa

În cazul în care solicitați un împrumut imobil pentru o clădire nouă, trebuie să depuneți harta cadastrală a terenului și documentele care atestă achiziția. Pentru a solicita și obține, însă, un împrumut imobil pentru renovarea unei proprietăți, trebuie prezentat proiectul de renovare.

Leave a Comment